Ország-világ

2021.09.02. 10:37

Hatalmas migránstömeg vette Európa felé az irányt (videó)

Megdöbbentő felvételek láttak napvilágot, melyekből kiderült, valóban elképesztő mértékű migráció indult meg Afganisztánból – számolt be róla a Daily Mail.

Forrás: dailymail

A Daily Mail felvételein jól kivehető a tömeges migráció, a tálibok hatalomátvétele után az emberek végeláthatatlan sorokban indultak neki a sivatagon keresztül, hogy átjussanak Iránba. A képsorok megerősítik az Európába érkező migránsok miatt aggódók legrosszabb félelmeit – írja a hirado.hu.

Ezeknek az afgán migránsoknak a kezdeti úti céljuk valószínűleg Törökország lesz – amely a felvétel helyszínétől még mindig több mint 1600 kilométerre van –, ahonnan reményeik szerint eljuthatnak majd Európába.

Egy migráns, aki nemrég tette meg a felvételen látható a távot, azt mondta a Daily Mailnek, hogy a bemutatott szakasz egy négyórás út végén, durva terepen vezet, ahonnan az afgán migránsok, iráni embercsempészek segítségével folytatják útjukat.

Úgy fogalmazott: „ezek a legszegényebb emberek, mert vannak más utazási módok is, amelyek kevesebb gyaloglással járnak, de azok az útvonalak több pénzbe kerülnek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában