Földbe csapódott három városnéző léghajó az Egyesült Államokban

Sokan megsérültek.

Földbe csapódott három városnéző léghajó hétfőn az Egyesült Államokban, sokan megsérültek, bár nem súlyosan – adta hírül a rendőrség.

A léghajók Wyoming államban jártak szerencsétlenül. Nem ütköztek össze, egymástól pár száz méterre csapódtak a földbe. A sérültek száma elérheti a húszat, legalább egy embert kórházba szállítottak.

Hogy mi okozta a hármas balesetet, még nem tudni. A helyi sheriff szerint közrejátszhatott az időjárás. Ugyanakkor gyenge volt a szél, mindössze 14 kilométer per órás sebességű, és az égbolt is csak részben volt felhős.

Mind a három léghajó ugyanazé a cégé, a Wyoming Ballons Companyé. A vállalat egyelőre nem nyilatkozott.

1470 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában
A legutóbbi tájékoztatás óta 1470 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában – közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Hétfőtől elindult a TeleSuli második évada
Az RMDSZ és a kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet kezdeményezésére a Román Közszolgálati Televízió jóvoltából szeptember 28-án indul a TeleSuli második évada, amelyet a TVR3, a Marosvásárhelyi TVR és a Kolozsvári TVR sugároz a magyar elemis és gimnazista diákok számára összesen heti 20 órában, minden hétköznap, napi négy 24 perces tévés lecke formájában.
Harminccal nőtt a kórházban lévők száma Bihar megyében
Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint szeptember 29-én, reggel fél 9-kor Bihar megyében 232 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt, ez 30-al több mint az előző napon. Bihar megyében eddig 2697-en gyógyultak ki a betegségből és összesen összesen 3527 koronavírusos esetet igazoltak.
A Csepel-sziget színes élővilágát fedezhetik fel a gyermekek az új játszótéren
A Szerencsejáték Zrt. programjának köszönhetően több ezer gyermek és szülő tölthet el derűs pillanatokat az inkluzív játszóterek egyikén.
A Magyar Népmese Napja Nagyváradon