lebukva

2021.01.31. 12:30

Fiával együtt terjesztett drogot az apa

Őrizetbe vették a rendőrök a Vácon drogot terjesztő apát és fiát – közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint 2020 februárjában indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt, miután információt kaptak arról, hogy egy váci férfi Hollandiából behozott extasytablettákat, amfetamintípusú, feltehetően kábítószernek, vagy pszichotróp anyagnak minősülő szereket, tablettákat vesz meg Budapesten, és szállít nagy tételben heti rendszerességgel Vácra.

A nyomozás során eljutottak egy 28 éves és egy 35 éves váci lakoshoz, valamint a fiatalabb férfi 49 éves, Dejtáron lakó apjához.

A nyomozók megállapították, hogy apa és fia egymást segítve vett részt a drog beszerzésében, de az azzal kapcsolatos információkról, időpontokról egy társuk értesült. A beszerzett kábítószereket Vácon, erre a célra bérelt garázsokban, illetve az apa dejtári ingatlanában raktározták.

Mint írták: a 28 éves férfi csütörtök délután Vácon, a Rácz Pál utcában akart eladni 5 gramm, az elsődleges adatok szerint speedtípusú, anfetamintartalmú kábítószert, amikor a rendőrök őt és vásárlóját is intézkedés alá vonták. A 28 éves férfi garázsának és apja dejtári lakásának, valamint társuk váci garázsának átkutatása során nagy mennyiségű, különböző típusú kábítószergyanús anyagot, a kábítószer csomagolásához, hígításához, méréséhez szükséges eszközt foglaltak le.

A csütörtöki összehangolt rendőri intézkedés eredményeként a három férfi ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, míg a kábítószer-vásárlás közben elfogott férfi – aki kábítószer birtoklásával gyanúsítanak – szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában