Belgiumból érkezett

2021.07.29. 14:55

Fél tonna kokaint találtak egy romániai gyümölcslerakatban

Huszonötmillió euró értékű, fél tonna kokaint találtak Romániában egy gyümölcs-lerakatban, amelyet a raktár tulajdonosa talált meg, majd értesítette a hatóságokat.

A Szabad Európa Rádió román szerkesztőségének információi szerint

a szállítmány Belgiumból, Anvers-ből érkezett a Fekete-tenger partján fekvő Konstanca kikötőjébe, majd onnan szállították a Bukaresttől alig 15 kilométerre található Chiajna település egyik raktárába.

Az 503 kilogramm, 98 százalékos tisztaságú kokaint egy Kolumbiából importált 20 tonnás banánszállítmányba rejtették. A hírek szerint a raktár tulajdonosa értesítette a hatóságokat arról, hogy banán helyett kokaint kapott.

Romániában a legutóbb májusban találtak a hatóságok a konstancai kikötőben – egy építőanyagokat tartalmazó konténerben elrejtve – 1452 kilogramm heroint. Ez volt a legnagyobb romániai heroinfogás, és az elmúlt években a második legnagyobb az Európai Unióban is. A kábítószer piaci értéke meghaladta a 45 millió eurót. Az akkori szállítmány Iránból érkezett Romániába, ahonnan Nyugat-Európába kellett volna jutnia. Márciusban a hatóságok a tengerparton a partra vetve találtak mintegy egy tonna kokaint.

A bukaresti média emlékeztetett arra, hogy a számvevőszék egyik jelentése szerint a romániai vámkezelőknél 2016 óta nem működnek azok a mobil átvilágító gépek, amelyekkel könnyebben felfedezhetnék az illegális szállítmányokat. Ezek 2016-ban elromlottak, a vámhatóság azóta nem kapott pénzt a megjavításukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában