tragédia

2021.06.07. 07:47

Fegyveresek rohantak le egy délnyugat-nigériai várost, többen meghaltak

Fegyveres banditák csaptak le a délnyugat-nigériai Oyo állam egyik városára a hét végén, a harcokban 11-en meghaltak, köztük több támadó – közölték helyi rendőrségi források helyi idő szerint vasárnap.

Adewale Osifeso, Oyo rendőrségi szóvivője azt közölte, hogy a fegyveresek szombat este ütöttek rajta Igangan városon, ahol több épületet és gépkocsit felgyújtottak. Hozzátette, hogy a támadók közül is többen meghaltak.

A támadás részletei egyelőre nem ismertek, Nigéria számos régiójában azonban többször jelentettek összecsapásokat az elmúlt években a nomád állattartók és a földművesek között.

Az Afrika legnépesebb országának számító Nigériában, ahol több mint 250 nemzetiség él, nem ritkák az etnikai összecsapások sem.

Idén februárban Ibadánban, Oyo fővárosában törtek ki zavargások a hausza és a joruba közösség tagjai között, az ország déli részéből pedig több hónapja az északon élő népcsoportok ellen irányuló gyűlöletbeszédekről adtak hírt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában