Illegális bevándorlás

2020.08.11. 07:11

Elfogtak egy ukrán embercsempészt a rendőrök

Elfogtak egy ukrán embercsempészt a rendőrök hétfőn éjszaka, a férfi négy illegális migránssal az autójában tartott Ausztria felé – ismerteti honlapján a rendőrség.

A police.hu tájékoztatása szerint a rendőrök négy megyére kiterjedő akció keretében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján állítottak meg egy lengyel honosságú gépkocsit éjfél körül az M1-es autópályán, Győr térségében. A járműben az ukrán sofőrön kívül négy, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

A gépkocsi utasai magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a sofőrt és a külföldieket is előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járművezetővel szemben embercsempészés bűntette miatt eljárás indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában