nem jogerősen

2020.02.04. 16:41

Életfogytiglanra ítélték azt a férfit, aki késsel támadt egy taxisofőrre

Emberölés kísérlete miatt első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy férfit, aki késsel támadt egy taxisofőrre 2018 májusában Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A 34 éves férfi éjszaka a IX. kerületi Nagyvárad térnél szállt be a taxiba, majd a XX. kerületi Mártírok útja környékén minden előzmény nélkül megragadta a sofőr ingjét, és többször megszúrta, megvágta egy késsel.

A sértett, hogy szabaduljon, gyorsított, és éles kanyarokat vett az autójával. Emiatt a hátsó ülésen ülő férfi eldőlt, de felülve tovább szurkálta a sofőrt. Amikor az autó az Ady Endre térnél lefulladt, a férfi a taxis értékeit követelte, majd a megkapott pénztárcával elmenekült – ismertette a főügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A Fővárosi Törvényszék a letartóztatásban lévő vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt – figyelemmel erőszakos többszörös visszaesői minőségére – életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában