franciaország

2021.09.09. 20:00

Egyre több orvost ér halálos fenyegetés az oltásellenesek részéről (videó)

Az érintett egészségügyi dolgozók ezért sajtótájékoztatót tartottak Stop Menaces (Állítsuk meg a fenyegetéseket) címmel.

Az utóbbi időben több olyan orvost is halálosan megfenyegettek, akik nyíltan kiállnak a koronavírus elleni oltás fontossága mellett. A hatalom egyelőre nem lépett az atrocitások ügyében. Az oltásellenes tüntetők is aktívak, sorozatban immár nyolcadszor tüntettek a szigorítások ellen – írja a V4NA.

Egyre több konfliktus alakul ki Franciaországban az oltásellenes aktivisták és az egészségügyi dolgozók között. Az utóbbi időben több olyan orvost is halálosan megfenyegettek, akik nyíltan kiállnak a koronavírus elleni oltás fontossága mellett. Az érintett egészségügyi dolgozók ezért sajtótájékoztatót tartottak Stop Menaces (Állítsuk meg a fenyegetéseket) címmel, melynek célja, hogy felhívják a hatóságok figyelmét az őket érő sorozatos fenyegetésekre. Azt szeretnék elérni, hogy a hatóságok cselekedjenek, még mielőtt tragédia történik, írja a 20 minutes hírportál.

A szisztematikusan megfenyegetett orvosok egyike a párizsi Saint-Antoine Kórház fertőző és trópusi betegségek osztályának vezetője, Karine Lacombe, aki már egészen a koronavírus járvány kezdete óta küzd a kiberzaklatókkal. Nemrég a France Soir egyik blogjában név szerinti nyilvános támadás is érte, több orvossal egyetemben, akik mind kiállnak az oltás fontossága mellett. Karine Lacombe arról is beszámolt az LCI cikkében, hogy oltásellenes tüntetéseken náci jelképek mellett volt látható az arcképe.

Ám nem a doktornő az egyetlen, akit fenyegetnek, Jérôme Marty háziorvos, az UFMLS orvosszakszervezet elnöke szintén rendszeresen kap fenyegető üzeneteket a közösségi oldalakon.

A marseille-i AP-HM kórházközpont igazgatója, François Crémieux szintén támadások célpontja volt, a minap több gyalázkodó falfirkát is felfedeztek, melyeken név szerint említik, ezért úgy döntött, hogy feljelentést tesz közfeladatot ellátó személy elleni nyilvános sértés miatt.

Sok esetben azonban az oltásellenesek túlmennek a sértegetésen és fizikai atrocitásra kerül sor. Egy hónappal ezelőtt egy Montpellier-ben tartott tüntetésen sértegettek egy gyógyszerészt, aki azért ment ki a megmozdulásra, hogy egy ideiglenes sátorban ingyenes tesztlehetőséget biztosítson az érdeklődők számára.

Az ország déli részén lévő városban július közepe óta mintegy húsz oltóközpontot is megrongáltak, valamint laptopokat és vakcinákat tulajdonítottak el, erről a France Info számolt be.

Emmanuel Macron júliusi bejelentése óta minden szombaton oltásellenes tüntetéseket tartanak országszerte. Macron júliusban jelentette be, hogy szeptember közepétől csak azok az egészségügyi dolgozók állhatnak munkába, akik be vannak oltva, illetve több szolgáltatást védettségi igazolványhoz kötnek majd. Szeptember 4-én volt sorozatban a nyolcadik ilyen megmozdulás, a tüntetők Párizsban elfoglaltak egy bevásárlóközpontot, ahol végül a rendőröknek kellett rendet tenni.

Nem csak a fővárosban voltak megmozdulások, több vidéki nagyvárosban is rendszeresen szerveznek tüntetéseket, ahol nem egyszer rendőri beavatkozásra volt szükség. Augusztus közepén Dijonban például könnygázzal oszlatta fel a rendőrség a tömeget, egy héttel korábban pedig Lyonban kellett közbelépniük a hatóságoknak.

Habár az egészségügyi dolgozók egyre hangosabban tiltakoznak az őket ért fenyegetések miatt, a kormány egyelőre nem lépett fel határozottan a kérdésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában