április 18., csütörtök

névnap

Ország-világ

2021.09.07. 06:22

Egyre kevesebben elégedettek a főpolgármesterrel

Bő két hónap alatt 11 százalékpontos csökkenés látszik a főpolgármester munkájának megítélésében.

Budapest, 2020. október 9. Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a BKV kelenföldi buszgarázsában létesített két napelemes busztároló átadásán 2020. október 9-én. A fejlesztésnek köszönhetõen az elektromos buszok villamosenergia szükségletének 40 százalékát a társaság önerõbõl fedezni tudja. A telephelyen a napelemes rendszer 648 napelempanelból áll, összteljesítménye 200 kilowatt, és ez fedezi a buszgarázs éves villamosenergia igényének 9 százalékát. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Már a kormánykritikusok és a budapestiek körében is nagyot zuhant Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységének lakossági megítélése – derül ki a Real-PR 93 országos reprezentatív kutatásából. Míg korábban a főpolgármester munkájával a teljes felnőtt népesség 31 százaléka volt elégedett, addig ma már csak 20 százalékuk. Azaz bő két hónap alatt 11 százalékpontos csökkenés látszik a főpolgármester munkájának megítélésében – írja a Magyar Nemzet.

A nyári hónapokban nap mint nap megtapasztalhatták a fővárosban közlekedők Karácsony Gergely városvezetői munkájának negatív hatásait: a folyamatos közlekedési dugókat, valamint a jelentősen megnövekedett utazási időtartamokat. Emellett a közterületi szemétgyűjtők harmadának takarékossági céllal való leszerelése sem javította a város köztisztasági helyzetét.

Vagyis elsősorban gyenge városvezetői teljesítményével magyarázható Karácsony népszerűtlensége, ráadásul a politikus a miniszterelnök-jelölti kampányában sem tudott az elmúlt három hónapban világos jövőképet felvázolni a választás utáni időkre.

A kutatócég szerint ezek alapján nem meglepő, hogy Karácsony Gergely munkájának átlagos megítélése 31 százalékról húsz százalékra csökkent júniustól szeptember első napjáig. A baloldali főpolgármester tevékenységének hatását leginkább érzékelők, azaz a budapestiek körében 8 százalékpontos visszaesés látszik, jelenleg csupán a lakosság 34 százaléka elégedett a városvezetővel.

A vidéki lakosság körében ennél is jelentősebb a visszaesés: 12 százalékpontos csökkenéssel csak 16 százalékuk elégedett a főváros vezetőjével. Tehát mindkét vizsgált csoportban jelentős visszaesés tapasztalható.

A Real-PR 93 kutatásából az is kiderül, hogy minden lakossági csoportot figyelembe véve a kormányfő kritikusainak körében történt a legnagyobb visszaesés. Míg korábban 56 százalékuk volt elégedett a főpolgármester munkájával, ma már csupán 34 százalékuk. Ez a zuhanás az átlag visszaesésnél is jelentősebb, miközben a kormányfőpártiak körében csak hibahatáron belüli csökkenés látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában