Járvány

2020.05.08. 23:07

Egyiptomban rekordszámú új beteget jelentettek

Valamennyi új fertőzött egyiptomi állampolgár.

Rekordszámú, 495 új koronavírusos beteget jelentettek egyetlen nap alatt Egyiptomban pénteken, így a SARS-CoV-2 nevű vírussal diagnosztizáltak száma elérte a 8476-ot.

Az elmúlt 24 órában 21 ember halt bele a Covid-19-betegség okozta szövődményekbe, így a halálesetet száma 503-ra nőtt – tudatta közleményben Hálid Megahed, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Valamennyi új fertőzött egyiptomi állampolgár – közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy 58 további fertőzött hagyta el a kórházat, így a gyógyultak száma 1945 lett.

Egyiptom a Covid-19-járvány lassítása érdekében csütörtökön hosszabbította meg az éjszakai kijárási tilalmat újabb 15 nappal a moszlim böjti hónap, a ramadán végéig.

Az egyiptomi kormány a minap kezdett enyhíteni a világjárvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseken, egyes szolgáltatások és hivatalok több mint hat hét után ismét kinyithattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában