Ostrom alatt áll Európa

2020.05.28. 21:55

Egyetlen éjszaka alatt újabb migránstábort létesítettek Párizsban (videó)

A francia főváros egyik nevezetessége tőszomszédságában mintegy hatvan sátorból álló tábort létesített egy migránsokat segítő szervezet az éj leple alatt. A lakosok mellett a polgármester is felemelte szavát a megmozdulás ellen – írja a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA hírügynökség

Egyik napról a másikra, május 26-ról 27-re virradó éjszaka hatvan sátor jelent meg Párizs egyik nevezetes kulturális központja, a 19. kerületben lévő Villette parkjában.

A tábort a migránsokat segítő Utopia 56 szervezet hozta létre, ám az akció nem aratott osztatlan sikert; sem a kerület lakói, sem a polgármester nem örülnek az aktivisták akciójának.

A hatvan egyforma sátor felkeltette a rendőrök érdeklődését is, így szerda reggel kivonultak a helyszínre, szemrevételezték a tábort, mely a Párizs északkeleti részén telepített korábbi migránstáboroknál jóval kisebb.

A kezdeményezést támogatja a Bernard Kouchner által alapított Médecins du Monde (a Világ Orvosai) egyesület is, akik a Twitteren azt írták, hogy az elmúlt négy évben folyamatosan megsértették a menekültek alapvető jogait, ezért szabadságjogi kérelmet nyújtanak be a migránsok védelme érdekében.

A kerület polgármestere, François Dagnaut azonban nem örül az akciónak, azt mondja,

felelőtlenség volt a drogosok találkozóhelyének közelébe telepíteni a tábort, a kábítószeresek törzshelye, Stalingrad ugyanis csupán pár száz méterre van.

A kerület vezetője a tábor mielőbbi felszámolását kéri, hozzátéve, hogy a prefektúra és a polgármesteri hivatal már dolgozik rajta, hogy a rászorulóknak azonnali menedéket tudjanak biztosítani.

A sátortábor a helyi lakosoknak sem tetszik, sokan felháborodtak és felhívták az Utopia 56 figyelmét arra, hogy

a kerületben már így is rengeteg probléma van, sok lakos nagyon rossz körülmények között él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában