Ország-világ

2020.08.29. 15:18

Díjmentesen visszatéríti a MÁV a szeptemberre megváltott nemzetközi jegyek árát

Azoknak, akik lemondanak az utazásról a kormány által pénteken hozott nemzetközi utazások korlátozására vonatkozó intézkedések miatt.

Díjmentesen, célországtól függetlenül visszatéríti a szeptemberre megváltott nemzetközi jegyek árát a MÁV-START azoknak, akik lemondanak az utazásról a kormány által pénteken hozott nemzetközi utazások korlátozására vonatkozó intézkedések miatt – közölte a MÁV-START szombaton.

A közlemény szerint ha az utazó menettérti utazásra váltott jegyeket, de a visszaúti menetjegy érvénytartama szeptember 30-a után kezdődik meg, a visszaúti menetjegyet is visszatérítik.

Jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utazók a visszatérítési kérelmüket.

Ezt elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, vagy a www.mavcsoport.hu/ugyfelszolgalat/uzenetkuldes oldalon – írták.

Hozzátették: a vasúttársaság továbbra is folyamatosan figyeli a járványügyi helyzetet, és vizsgálja a további intézkedések meghozatalát.

A kormány pénteki döntése szerint szeptember 1-étől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett.

A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig – vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni – karanténba kell vonulniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában