Ország-világ

2020.08.03. 14:54

Csaknem 40-en fertőződtek meg egy családi rendezvényen

Harminchatan fertőződtek meg koronavírussal egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen – közölte az M1 aktuális csatorna Híradója.

A nurse takes a sample from a man s throat for the coronavirus test at one of the sampling points of the Semmelweis University, in the local clinic of Salgotarjan town on May 13, 2020 as part of the national, representative examination of the four medical universities. - More than 17000 Hungarians were invited to the program at random. They represent the society of the country by age, gender, and region. (Photo by PETER KOMKA / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Peter Komka

Hozzátették: Magyarországon egyelőre kedvező a járványhelyzet, de ez az eset is bizonyítja, hogy milyen könnyen lobbanhat be újra a járvány.

Az esettel összefüggésben több mint 120-an kerültek hatósági házi karanténba.

A csatorna megkereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) is, amely azt közölte: a hatóság Hajdú-Bihar megyében észlelte a koronavírus-járvány halmozódását. A járványügyi vizsgálatok során derítették fel, hogy az érintettek egy Győr-Moson-Sopron megyei családi rendezvényen fertőződtek meg.

A kontaktkutatások után Győr-Moson-Sopron és Vas megyében találtak még fertőzötteket

- ismertette az NNK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában