meggondolta magát

2021.01.04. 13:16

Beijedt a polgármester, most már segítséget kér az Antifa ellen

Elmondása szerint igyekezett jóhiszeműen hozzáállni a tüntetőkhöz, de az erőszaknak nem lett vége, így most az államhoz fordul.

Hónapokon keresztül ellenállt a segítségkérésnek a polgármester Portlandben, ahol a legdurvább BLM-tüntetések voltak idén, ráadásul a leghosszabb ideig. A demokrata Ted Wheeler nyáron még csatlakozott a tüntetőkhöz, ahonnan azonban hamar elzavarták – írja a V4NA Hírügynökség.

Később, augusztusban Donald Trump felajánlotta, hogy szövetségi segítséget nyújt a városnak az erőszakos zavargások miatt, a polgármester viszont nem fogadta el azt, helyette arról beszélt, hogy Trump miatt van gyűlölet és megosztottság.

Ősszel már elkezdett szorulni a hurok Wheeler nyaka körül, amikor bejelentette, hogy elköltözik a lakásából, miután az épületet megtámadták a tüntetők. A polgármester azonban még ez után is az erőszakos tömegnek próbált meg kedvezni, amikor betiltotta a könnygáz használatát a tömeg feloszlatására.

Az újév viszont a jelek szerint változást hozott Ted Wheeler gondolkodásában. A szilveszteri zavargások után elítélte az Antifát és a radikális anarchistákat, és azt mondta, hogy most már szükséges plusz eszközök bevetése, hogy véget vessenek az erőszaknak.

A polgármester azt kérte, hogy az állami törvényhozásban szigorítsanak a büntetésén azoknak az embereknek, akik már többször követtek el vandalizmust és súlyos rombolást. Továbbá arra kérte a szövetségi, az állami és a megyei rendvédelmi szerveket, hogy gyűljenek össze, és tegyenek valamit az anarchista erőszakkal szemben mihamarabb.

Mindeközben azonban atrocitás is érte Ted Wheelert egy étteremben. A beszámolók szerint az Antifa aktivistái környékezték meg a polgármestert, és azzal vádolták meg, hogy könnygázzal támadta meg őket. Nem is hagyták békén egy darabig a politikust, mondván, hogy joguk van ott lenni és beszélni hozzá.

Bár Wheeler rámutatott az aktivistáknak, hogy korábban éppen ő tiltotta meg, hogy könnygázt vessenek be ellenük, ez nem érdekelte őket. Az egyikük ráadásul azt állította, hogy a könnygáz használata a tüntetők ellen felér egy élethosszig tartó büntetéssel, és életük végéig érezni fogják annak a hatását magukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában