Ország-világ

2020.10.08. 08:52

Az orvosok vezénylése most élet-halál kérdése a kormányfő szerint (videó)

Tegnap este a Hír Tv-nek adott interjút a miniszterelnök a koronavírussal kapcsolatos legújabb intézkedésekről és egyéb aktuális kérdésekről. Csütörtökön reggel ebből tett közzé egy részletet a közösségi oldalán.

Orbán Viktor a rövid videóban elmondja, hogy egyelőre nem kell műtéteket elhalasztani a járványhelyzet miatt, és hogy a kórházakat több lépcsőben kapcsolják be a védekezésbe.

A kormányfő az orvosok vezénylésével kapcsolatban hangsúlyozta, ez most élet-halál kérdése. „Ezt mindenkinek tudomásul kell vennie: ha menni kell, akkor menni kell, mert ha valaki nem megy, és nem találunk mást a helyére, akkor valaki meg fog halni, mert nem kap ellátást” – magyarázta.

Kifejtette, hogy az orvosokra óriási teher hárul, emberfeletti munkát kell végezniük a jelenlegi helyzetben. „Mikor lépjük meg a béremelést, ha nem most?” – tette fel a kérdést végül a miniszterelnök.

A teljes interjút ide kattintva tudja megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában