megújított kapcsolat

2021.09.20. 12:55

Átfogó megállapodást kötött a kormány a baptista egyházzal

Átfogó megállapodást kötött a kormány a Magyarországi Baptista Egyházzal, a dokumentumot Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes, valamint Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke írta alá hétfőn Budapesten.

Az eseményen Semjén Zsolt felidézte, hogy a kabinet a baptistákkal először 1998-ban kötött megállapodást, amely működött, „kiállta az idők próbáját”. A szerződés megújítását egyszerűen a jogi környezet változása tette szükségessé – fűzte hozzá.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke kezet fog, miután átfogó megállapodást írtak alá a Karmelita kolostorban 2021. szeptember 20-án. Mögöttük Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (j2) és Elijah M. Brown, a Baptista Világszövetség főtitkára (j)
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Közölte, hogy

a kormány átfogó szerződéssorozatot köt a történelmi egyházakkal, így érkeztek most el a baptista egyházhoz is, amely egy történelmi protestáns egyház. Ezek a dokumentumok mind korábbi szerződések megújításai, aláírásuk azért szükséges, mert átalakult az állami intézményrendszer

- mondta.

Papp János azt mondta, hogy háromszáz gyülekezetük, több száz lelkipásztoruk, a szociális és közoktatási intézményeikben dolgozó és segítségben, ellátásban részesülő tízezer ember megbecsüléssel tekint a hétfői eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában