Ország-világ

2021.03.09. 15:16

A Jobbik továbbra is a nyitásért gyűjt aláírásokat

Jakab Péterék Még mindig azt szorgalmazzák, hogy kinyissanak az edzőtermek és a vendéglátóhelyek.

Úgy tűnik, hogy a Jobbikot a reális időlimit, vagy a téma okafogyottá válása sem zavarja, amikor számos téma kapcsán gyűjt aláírásokat a honlapján, ilyen például a jelenleg kevésbé időszerű újranyitás. Mint ismert, a járvány harmadik hulláma felfutóban van Európa nagy részén a koronavírus különböző, az eredetinél fertőzőbb mutánsai miatt. Nincs ez másként Magyarországon sem, ahol hétfőtől az eddiginél is szigorúbb szabályok léptek életbe és számos üzletnek be kellett zárnia – írja a Magyar Nemzet.

A baloldal a szokásos módon reagált: előbb még azért kampányolt, hogy mihamarabb legyen nyitás, vagyis enyhüljenek a korlátozó intézkedések, majd pedig arról beszélt, hogy a szigorúbb járványügyi intézkedésekkel elkésett a kormány.

Érdekes módon a Jobbik jelen pillanatban is aláírásgyűjtést folytat a párt honlapján azért, hogy kinyithassanak a vendéglátóhelyek és az edzőtermek.

További érdekesség, hogy a Jobbik emellett továbbra is aláírásgyűjtést folytat a Wichmann-kocsma megmentéséért, amellyel kapcsolatban 2021 januárban a kormány úgy határozott: műemléki védelmet biztosít az épületnek, így

gyakorlatilag feleslegessé vált a Jobbik petíciója.

Ez utóbbi esetben felmerül, hogy a párt szabálytalanul jár el, ugyanis adatvédelmi tájékoztatójuk alapján az aláírásgyűjtések esetén „az adatkezelés időtartama a cél megvalósulásáig tart”. A párt emellett gyűjti a szignókat a munka törvénykönyvének 2018-as módosítása – „rabszolgatörvény” – ellen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában