A baloldal egy kisvárosban is megpróbálja elszedni az emberektől a konzultációs íveket (videó)

A baloldali politikusokból álló mezőtúri koalíció tagjai csatlakoztak a Hadházy Ákos-féle szélsőséges akcióhoz: az adatvédelmi szabályokat áthágva, ahogy mondják, „gyűjtik a nemzeti konzultációs íveket”.

Egy, az Origo birtokába került videón ugyanakkor azt látszik, hogy senki sem ad nekik oda íveket, viszont az asztalukon van belőlük, nagyjából hatvan-nyolcvan darab. A szolnoki lopások után nem nehéz arra következtetni, hogy ezeket akár lophatták is. Hadházy Ákosék, az MSZP vagy a Momentum akciója után a baloldal ismét meg akarja akadályozni, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket.

Például olyan, egyre égetőbbé váló kérdésről is, mint hogy ki mit gondol a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről. Természetesen van egy másik, nagyon konkrét célja is a baloldalnak az ívekkel: megpróbálják az emberek adatait is megszerezni. A hasonló akciókat Péterfalvy Attila adatvédelmi biztos is erősen aggályosnak tartotta.

A mezőtúri Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület (TEKE) nevű baloldali koalíció, amely az önkormányzati választások alkalmából jött létre, a közösségi oldaluk szerint csatlakozott a Hadházy Ákos és Szél Bernadett országgyűlési képviselők által meghirdetett, komoly adatvédelmi aggályokat felvető akcióhoz, amely a nemzeti konzultációs ívek ellopására, és azok Hadházyékhoz való továbbítására irányul.

Felmerül annak a gyanúja, hogy a baloldali politikusok ebből illegális adatbázist építhetnek.

A mezőtúri baloldali akcióról egyébként a vadhajtasok.hu írt először. Az Origóhoz is eljuttatott videofelvételen az látszik, hogy a baloldali aktivisták pultjához senki sem visz íveket, tehát nem adja azokat át senki, ennek ellenére abból néhány ott hever. Ez arra enged következtetni, hogy akár el is lophatták ezeket.

Ezt a gyanút megerősíti a közösségi oldaluk is, hiszen ott az látszik, hogy csak egy-egy ember ad át nekik íveket, erősen beállítottnak, megrendezettnek tűnő fotókon, noha már hetek óta „gyűjtik” azokat a mezőtúri piacon.

A kérdőívek gyűjtésének második hete, 2020. július 5. vasárnap. Mezőtúri piac.- „Ti nem házról házra mentek,…

Közzétette: Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület, Mezőtúr – 2020. július 5., vasárnap

A magyar tudomány ünnepe – idén online közvetítik az előadásokat
A magyar tudomány ünnepe alkalmából ebben az évben is számos ismeretterjesztő előadással várják a közönséget a szervezők november 3. és 30. között. A rendezvénysorozat idén az online térbe költözik, az előadásokat élőben közvetítik a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) YouTube-csatornáján.
Érzékek ötvözete a Szigligeti Stúdió színpadán
Didaktikus színvilág a táncfesztiválon
Az idei IDF nagyváradi nemzetközi táncfesztivál pénteki programja két neves táncegyüttes produkcióját vonultatta fel: Frenák Pál és Duda Éva társulatai léptek fel a színházban.
Felforrt a levegő! Tóth Andi piros latexben szexizett (videó)
Nem semmi látvány!
5 hiba, amit mindenki elkövet elalvás előtt
Néhány egyszerű szabály betartásával jobbá tehetjük az álmunkat.