Járvány

2020.06.07. 10:05

4008 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 1 idős, krónikus beteg

Újabb 18 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4008 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 1 idős, krónikus beteg. Ezzel 546 főre emelkedett az elhunytak száma, 2279-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1183 fő.

Budapest, 2020. mjus 8. A kormany.hu ltal kzztett kpen vdfelszerelst visel orvos ellt egy beteget a koronavrussal fertztt betegek fogadsra kialaktott osztlyon a fvrosi Szent Lszl Krhzban 2020. mjus 8-n. MTI/rvai Kroly/kormany.hu

Forrás: MTI / kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása – írják.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz – részletezték.

Az elhunytak adataiban történt lakcím-korrekció történt. Eszerint a vidéki lakcímmel rendelkező elhunytak száma 221, a budapesti lakcímmel rendelkezők száma 325 – egészítették ki az információkat.

Borítókép: A kormany.hu által közzétett képen védőfelszerelést viselő orvos ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában