Gyász

2023.04.06. 14:55

Elhunyt a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata

Apáthy Istvánnét gumilövedékkel nyakon lőtték, élete két milliméteren múlt.

Apáthy Istvánné a nyakán sérült meg súlyosan 2006. október 23-án

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Elhunyt a 2006-os gyurcsányi rendőrterror újabb áldozata, Apáthy Istvánné Gabriella, akit október 23-án gumilövedékkel nyakon lőttek. A szomorú hírt a Nemzeti Jogvédő Szolgálat adta hírül – írja a Magyar Nemzet.

A Gaudi-Nagy Tamás vezette szervezet azt írta,

„Gabika szíve mondta fel a szolgálatot, amely a rendőrterror során elszenvedett sérülés miatt lett funkciózavaros, két hónappal a bestiális nyakon lövése után infarktust kapott, de hatalmas életerejével és derűjével még hosszú éveken át hordozta a gyurcsányi terror pribékjeinek gyilkos szándékkal okozott sérülése terheit.”

A civil szervezet felidézte, a történtek miatt senkit nem vontak felelősségre, az ügyészség futni hagyta a fegyverkezelőket és alegység-parancsnokokat, és persze a politikai és rendőri csúcsvezetőket is.

Apáthy Istvánné 2021 októberében a Magyar Nemzetnek is felidézte a vele történteket. Gabriella nem dobált köveket, nem provokálta a rendőröket, nem volt felbujtó, egyetlen „hibája” talán az volt, hogy aznap délután részt vett a Fidesz rendezvényén.

Apáthy Istvánné hamvasztás előtti búcsúztatása április 6-án 10 órától lesz a budapesti krematóriumban.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában