Tényállás

2022.11.22. 12:27

Orbán Viktor: a foci nem politika

Közösségi oldalán üzent a magyar miniszterelnök.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek - írta közösségi oldalán Orbán Viktor. 

Mint ismeretes  egyes baloldali politikusok szót emeltek Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi Magyarország–Görögország labdarúgó-mérkőzésen viselt szurkolói sálja miatt, a nemzetközi visszhang sem maradt el. Az ukrán külügy bekérette Magyarország nagykövetét, akivel közölték, hogy Orbán Viktor Nagy-Magyarországot is ábrázoló sálja „nem járul hozzá az ukrán–magyar kapcsolatok fejlesztéséhez.” - írja a Magyar Nemzet.

Oleg Nikolenko, az ukrán külügy szóvivője közölte, bocsánatkérést várnak Magyarországtól, és azt, hogy élesen határolódjon el a gyanútól, hogy területi igényei merültek fel.

Több környező ország politikusa revizionista gesztust lát a sálban. „Orbán Viktort felelőtlen magatartása […] Putyin mellé helyezi, aki szintén határváltozásokról ábrándozik. […] Orbánnak az ilyen cselekedetekkel el kell számolnia, mivel ezek teljesen idegenek a liberális demokráciák családjának tagjaitól” – mondta az UkrInform hírügynökségnek Alin Mituta román európai parlamenti képviselő, a liberális Renew Europe frakció tagja.

Zoran Milanovic horvát államfő is megszólalt az ügyben.

Nem tulajdonítok komoly jelentőséget ennek. A szomszédainkat elnézve, Magyarország még mindig a legjobb.

– mondta a horvát köztársasági elnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában