A háború számlája

2022.10.30. 15:03

Orbán Viktor: Magyarország nehéz döntések előtt áll (videó)

Három nagy kiadás körvonalazódik, ha Ukrajnáról van szó, és ezt a Nyugatnak, aki ezt a háborút támogatja, finanszíroznia kell - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában péntek reggel.

Orbán Viktor a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. május 6-án

Forrás: MTI/ Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Három nagy tétel van, az első a háború finanszírozása, a második Ukrajna újjáépítése lesz, a harmadik pedig az ország működéséhez szükséges összeg, ugyanis Ukrajna működésképtelen állam - magyarázta a kormányfő. Ez az összeg mintegy ötmilliárd dollár havonta, ami ahhoz kell, hogy nem omoljon össze az ukrán állam. 

A miniszterelnök a péntek reggeli műsorban elmondta, arról zajlanak most egyeztetések, hogy hogyan osszák meg a terheket Európa és Amerika között, és ha Európa ebből vállal valamit, annak a terheit hogyan osszuk meg a tagállamok között, illetve akar e egyáltalán mindenki részt venni egy ilyen pénzügyi segélyezésben vagy nem. Erről a kérdésről majd Magyarországnak is döntenie kell. 

Orbán Viktor szerint a következő két-három hónap európai uniós tárgyalásai során látunk majd tisztán. Magyarország nehéz döntések előtt áll - hangsúlyozta a kormányfő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában