Követelés

2022.10.30. 09:04

Francia vélemény: Zelenszkij egy maffiózó

Egy ismert francia politikus felháborodott azon, hogy az ukrán elnök több milliárd dollárt követel.

Volodimir Zelenszki videós bejelentkezéssel szól a Frankfurti Könyvvásár közönségéhez 2022. október 20-án

Forrás: AFP

Fotó: Daniel Roland

Florian Philippot ismert francia politikus maffiózónak nevezte Volodimir Zelenkij ukrán elnököt, miután az ukrán elnök 38 milliárd dollárt követelt az EU-tól.

Zelenszkij tehát feldühítette Philippot francia sztárpolitikust, amikor 38 milliárd dollárt követelt az EU-tól – olvasható az Origo cikkében.

Ursula Von der Leyen és Németország azt akarja, hogy az EU fizessen, tehát nagyrészt Franciaország! Elég volt, meddig fogjuk még tönkretenni magunkat egy háborút akaró maffia rezsimért?!  – írta a Twitteren. 

Florian Philippot sokáig Marine Le Pen alelnöke volt, később összevesztek és saját pártot alapított. Azóta is az egyik legtöbbet médiában szereplő francia politikus. Philippot mind az ukrán államot, mind vezetőjét a maffiához hasonlította.

Az ukrán elnök október közepén beszélt a Világbank és Nemzetközi Valutaalap konferenciáján, ahol azt mondta, hogy Kijevnek 38 milliárd dollárra van szüksége ahhoz, hogy ne legyen hiány a költségvetésben. Ehhez képest az IMF havi 3-4 milliárd dollárra becsülte a finanszírozást.

Az Európai bizottság közölte, hogy közel 20 milliárd eurót különítettek a kijevi hatóságoknak, amiben nincsenek benne a különböző katonai szállítmányok. 

A teljes cikk itt olvasható

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában