Ki, hogy érzi

2022.10.29. 12:23

A Telekom folytatja az érzékenyítést: szabad a mosdóválasztás

Azt követően, hogy a Deutsche Telekom magyarországi munkavállalói is kézbe vehették a vállalat érzékenyítő kézikönyvét, most kiderült, hogy a cég intranetes felületén is komoly erőfeszítéseket tesz az „elfogadásért”.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: taa22

Azt követően, hogy a Deutsche Telekom magyarországi munkatársai a közelmúltban kézhez kapták a vállalat transznemű kézikönyvét, amely még az épület kialakításában is fontosnak tartja megjeleníteni a gender-sokszínűséget, alighanem folytatódik a nagyvállalat belső érzékenyítő programja – olvasható a Mandiner cikkében. 

A CitizenGO közösségének egyik tagja juttatta el a civil szervezethez azokat a képernyőképeket, amelyek a Telekom intranetéről származnak és további érdekességeket mutatnak be arról, hogyan igyekszik befolyásolni a telekommunikációs cég munkatársai gondolkodását. Az intranet „Sokszínű Telekom” című oldaláról érhető el az „LMBTQI támogatói tér” névre hallgató felület, amelyen belül már „Transz-tér” is található. 

Az intranet „Sokszínű Telekom” című oldaláról érhető el az „LMBTQI támogatói tér”. A képernyőkép forrása: CitizenGO
Az intranet „Sokszínű Telekom” című oldaláról érhető el az „LMBTQI támogatói tér”. (Forrás: Mandiner)

Ez utóbbin belül egyebek mellett arról olvashatnak a vállalat dolgozói, hogy azt a mosdót használhatják, amelyik nemi identitásuknak leginkább megfelel és amelyik használata leginkább komfortos számukra – sőt, ezt kifejezetten kéri is a cég vezetése. Aki úgy érzi, megerősítésre, támogatásra van szüksége a mosdóhasználattal kapcsolatban, az a „vállalati sokszínűségi és esélyegyenlőségi szakértőhöz” fordulhat. A fentiek alapján tehát a Telekom hölgy munkatársainak nem szabad többé csodálkozniuk, ha adott esetben férfiak is látogatják a női mosdót, mert számukra az „komfortos”. 

Csak nyugodtan, amelyik komfortos! A képernyőkép forrása: CitizenGO
Csak nyugodtan, amelyik komfortos! (Forrás: Mandiner)

A vállalat ugyanezen a felületen biztosítja munkatársait arról, hogy a transzgender névhasználattal kapcsolatban „dolgozik a folyamat kialakításán”. 

A teljes cikket itt olvashatja el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában