Kormányinfó

2022.08.23. 13:38

A kormány támogatja a meteorológiai szolgálat vezetőinek felmentését

A technológiai és ipari miniszter felmentette az Országos Meteorológiai Szolgálat két felsővezetőjét. Az augusztus 20-i téves előrejelzés csak az utolsó csepp volt a pohárban.

Augusztus 20. előtt a tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a szakemberek

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Gulyás Gergely a keddi kormányinfón kérdésre elmondta, az OMSZ esetében a technológiai miniszternek nincs indoklásra kötelezettsége. A Miniszterelnökség vezetője közölte, hogy a tűzijátékot érintő előrejelzés téves volta ellenére is megtörtént volna a felmentés. Ez az utolsó utáni csepp volt a pohárban – tette hozzá.

A kormány helyesnek tartja Palkovics László döntését

Egy miniszternek joga és lehetősége is van arra, hogy egy általa irányított szervezet (OMSZ) esetében döntéseket hozzon. Gulyás felhívta a figyelmet arra, hogy korábban már több meteorológus bírálta az OMSZ rendszerét.

– Senki nem akart meteorológus lenni a meteorológusok helyett – mondta Gulyás annak kapcsán, hogy politikai nyomásgyakorlás nehezedett volna az OMSZ-re.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában