Rendőri intézkedés

2022.07.12. 21:46

Leterelték a sínekről a tüntetőket, újra járnak a villamosok a Margit hídon

Megindult a villamosforgalom a Margit hídon kedd este, miután a rendőrök – háromszori felszólítás után – leterelték a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) módosítása ellen tiltakozókat a sínekről.

Az autók egyelőre Budáról Pestre haladhatnak a hídon – jelentette az MTI munkatársa a helyszínről.

A rendőrök láncba fejlődve szorították le a tüntetőket a sínekről. Tiltakozók maradtak még a járdákon és a bicikliúton, illetve az úttesten a Pestről Budára vezető oldalon, de a rendőrök megkezdték az ő kiszorításukat is.

A tüntetés miatt nem sokkal 11 óra után állt le a 4-es és 6-os villamosok közlekedése a Mechwart liget és az Oktogon között.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden kora este közölte a police.hu-n, hogy a villamosközlekedés helyreállításáért és a közlekedés biztonságáért a rendőrök felszólítják a Margit hídon a gyülekezés résztvevőit, hogy hagyják el a síneket.

A kata módosítása ellen tüntetők délelőtt a Kossuth téren gyülekeztek, majd a Margit hídra vonultak, és ott azóta is akadályozták a forgalmat. Rövid ideig az Erzsébet hídon is elfoglalta a belső sávokat demonstrálók egy csoportja.

Borítókép: Rendőri intézkedés a Margit hídon, amikor a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) tervezett módosítása ellen tiltakozók a Parlament előtt tartott demonstrációról átvonultak a hídra 2022. július 12-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában