Színfalak mögött

2022.02.02. 16:11

Fidesz: már kész a baloldal nyugdíjasokat megszorító csomagja

A Fidesz szerint a baloldal nyugdíjasokat megszorító csomagja már most is kész van a „színfalak mögött”.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az ellenzék szerdán kiszámítható nyugdíjat és jobb egészségügyi ellátást ígért a nyugdíjasoknak.

A kormánypárt azt közölte, Gyurcsány Ferenc 2006-ban is kiszámíthatóságot és nyugdíjemelést ígért az időseknek, valamint azt, hogy nem lesz gázáremelés.

A hazug kampányígéretek után azonban a baloldal elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelte a gáz árát, bevezette a vizitdíjat és a kórházi napidíjat - írták.

A Fidesz szerint a baloldal nyugdíjasokat megszorító csomagja már most is kész van a „színfalak mögött”. Hozzátették: a baloldal miniszterelnök-jelöltje már „kikotyogta”, hogy nem akarják fenntartani a rezsicsökkentést, ostobaságnak tartja a 13. havi nyugdíj visszafizetését és az élelmiszerárstopot is, támogatja a vizitdíjat és a kórházi napidíj bevezetését, és „embertelen módon jó iránynak tartja, hogy idős szavazók halnak meg a járványban, mert így szerinte neki nagyobb az esélye a hatalomra”.

Borítókép: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában