Gyalázatos kijelentések

2022.01.06. 09:57

Márki-Zay Péter folyamatosan botrányos módon gyalázza és támadja az időseket

Márki-Zay Péter az utóbbi hónapokban a társadalom szinte minden rétegét megsértette: a vidékiek, a rezsicsökkentés támogatói mellett elsőszámú célpontjává az idősek váltak. Mostanra már szinte naponta gyalázza a nyugdíjasokat.

Az Origo összegyűjtötte a legfelháborítóbb mondatokat. 

Márki-Zay Péter képtelen leállni az idősek gyalázásával. Kedden az ATV-ben megismételte, hogy "pusztulnak" a nyugdíjasok. Gyurcsány jelöltje sértődötten utasította vissza az újévi beszéde miatt kapott kritikákat - még baloldalról is érkeztek -, szerinte őt nem lehet támadni, mert aki támadja, az a választási eredményt veszélyezteti. Persze, Márki-Zay főnöke, Gyurcsány azonnal kiállt jelöltje mellett, bizonyítva, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester semmit nem tesz az ő jóváhagyása nélkül.

A keddi műsor közben az Egyenes beszéd műsorvezetője (mintegy a nézők felé fordulva) kénytelen volt külön megjegyezni, hogy Márki-Zay Péter véleménye nem tükrözi az ATV álláspontját, így az esetleges per elé is Márki-Zay néz a kijelentésével kapcsolatban, és nem a csatorna.

Így gyalázza az időseket Márki-Zay

Márki-Zay legújabb botrányos kijelentése természetesen nem előzmények nélküli, mivel újévi köszöntőjében azt mondta, nem nőhetett a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot. Márki-Zay már novemberben az elképzelt választási győzelme egyik eszközeként beszélt az idősek Covid okozta haláláról.

2021. november 7-én jelent meg Andrea Tarquini Márki-Zay Péterrel készített interjúja a La Repubblica című baloldali olasz lapban. Ebben az akkor még friss jelölt elsősorban arról beszélt, hogyan akarja megnyerni a 2022-es választást.

Az interjú egy pontján Márki-Zay Péter a következőket mondta: "Orbánt egyre kevesebben támogatják. Most 48 százalékon állnak, de egyre csökkennek. Rájuk az idősebb generáció szavaz, amelyet megtizedelt az a Covid, amelyet [Orbán] nem tudott hatékonyan kezelni, nem pedig a fiatal tehetségesek, akik egyre nagyobb számban hagyják el az országot."

Márki-Zay Péter újévi, valamint néhány héttel korábbi megszólalása is bizonyítja tehát, hogy 

folyamatosan azt számolgatja, hány idős ember hal meg Covidban, és ez mennyivel javítja a választás esélyeit.

Háború a 13. havi nyugdíj ellen

Az időseket azonban más fronton is támadja Márki-Zay. „Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton" – jelentette ki Márki Zay Péter 2020-ban egy, a Gellért Szállóban tartott beszélgetésen.

Korábban pedig a baloldal miniszterelnök-jelöltje a DK-ban politizáló bukott televíziósnak, Kálmán Olgának fogalmazott úgy:

„Átadták a terepet az egyébként nagyon tehetséges Bajnai Gordonnak, egy kisebbségi kormánynak, hogy hozza helyre, amit ők elrontottak. [...] A fenntarthatatlan helyzetet a Bajnai-kormány kezelte, megszüntette a 13. havi nyugdíjat, elkezdte az államháztartást rendbe tenni, megszorító intézkedéseket vezettek be. [...] Közgazdászként teljesen helyénvalónak tartottam azokat az intézkedéseket, amelyeket a Bajnai-kormány bevezetett, hiszen azokat mindenképpen végre kellett hajtani."

Ha már 13. havi nyugdíj, Márki-Zay erről is beszélt a közelmúltban, egy Gyurcsánynéval közös online beszélgetésen. Itt Márki-Zay a Magyar Nemzet beszámolója szerint úgy fogalmazott: 

Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni. Tehát tudjuk azt, hogy az előző kormány éppen abba bukott bele részben, hogy megszüntette, mondjuk, a 13. havi nyugdíjat. 

A beszélgetésen Márki-Zay Péter veszélyes intézkedésnek nevezte a 13. havi nyugdíjat, mint mondta, „a rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen ha egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni. De ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is". A baloldali jelölt szerint tehát nem igazságos, sőt veszélyes a 13. havi nyugdíj bevezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában