Stabilitás és szorgalom

2021.12.18. 17:33

Menczer Tamás: a gazdaság újraindítása sikeres volt

A beruházásokért óriási verseny zajlik, de az államtitkár szerint Magyarország vonzó célpont.

A beruházásokért világszinten óriási verseny zajlik, de Magyarország vonzó célpont: köszönhetően az alacsony adóknak, a politikai stabilitásnak és a szorgalmas, tehetséges magyar munkavállalóknak - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Menczer Tamás úgy fogalmazott: ha munka van, minden van.

Az államtitkár azt mondta, hogy a baloldali kormányok 2010 előtt államcsődbe vitték az országot, a munkanélküliség pedig 11,5-12 százalékos volt, vagyis rengeteg családnak nem volt bevétele, jövedelme.

Ezzel szemben az Orbán-kormány a beruházások ösztönzésével munkahelyeket teremtett, és a munkahelyeket a koronavírus alatt is megvédte, vagy ahol nem sikerült megvédeni, újakat teremtett - mutatott rá.

Hangsúlyozta: a gazdaság újraindítása sikeres volt, ennek köszönhető, hogy jelenleg Magyarországon 4,7 millió ember dolgozik, ez történelmi rekord, majd 1 millióval többen dolgoznak, mint ahányan dolgoztak 2010-ben.

Mint mondta, tavaly, a koronavírus ellenére a külügyminisztérium beruházásokat segítő programjainak köszönhetően 280 ezer munkahelyet sikerült megőrizni, illetve létrehozni.

Az államtitkár tájékoztatása szerint az idén már 58 pozitív döntés született beruházásokról, és ezek a beruházások több mint 9 ezer új munkahelyet teremtenek majd.

Kitért arra, hogy a szolgáltatóközpontok terén is nagy, 50 százalékos növekedés volt tapasztalható az elmúlt 5 évben. Friss adatok szerint 156 üzleti szolgáltatóközpont működik Magyarországon, ezek 70 ezer embernek adnak munkát jelenleg - közölte.

Ennek a szektornak óriási szerepe van a magasan képzett, helyi fiatalok megtartásában és a külföldön dolgozó magyarok hazacsábításában - fűzte hozzá Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára beszédet mond a Philip Morris újrahasznosító központjának átadóján Gyálon 2021. augusztus 30-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában