Ország-világ

2020.11.20. 12:08

Miniszterelnök: a vakcina nem politikai kérdés (videó)

Orbán Viktor a legutóbbi videójában a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország! című műsorában elmondott, a vakcinával kapcsolatos legfontosabb információkat emelte ki.

Tizenkétmillió adag vakcinát lekötöttünk a nyugati vakcinák közül, de ezek rendelkezésére állása még kérdéses – ismertette a miniszterelnök.

Nem politikai kérdés a vakcina, hanem egészségügyi, életeket kell menteni. Éppen ezért, ha valahol van vakcina, Magyarország abból is rendeljen, az a jó, ha minél hamarabb áll rendelkezésre az oltóanyag – részletezte Orbán Viktor.

Orbán Viktor: nekünk az emberek számítanak

Orbán Viktor közösségi oldalára feltöltött videó segítségével bepillantást nyerhetünk az Operatív Törzs munkájába.

Korábban Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban elsőként Pintér Sándor belügyminiszter számol be a legfrissebb adatokról, majd Müller Cecília tiszti főorvos beszél arról, hogy elegendőek-e a bevezetett védelmi intézkedések. György István közigazgatási államtitkár elmondta, hogy jövő hétfőtől indul a tesztelés a bölcsődékben, óvodákban és általános iskolákban, valamint az egészségügyi intézményekben.

Szijjártó Péter külügyminiszter az ülésen beszámolt arról, hogy tegnap megérkezett Magyarországra a tíz adag orosz oltóanyag, amelyet a tiszti főorvos merőben új vakcinának nevezett.

Orbán Viktor elmondta: az uniónak az eljárások számítanak, nekünk meg az emberek. Tehát ő az egységes piac megbontása elleni szempontokat képviseli, mi meg azt képviseljük, hogy hogy lehet minél hamarabb beoltani az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában