nba

2021.03.03. 09:20

Nagyon nem megy a Lakersnek

A címvédő Los Angeles Lakers tízpontos vereséget szenvedett a vendég Phoenix Sunstól az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

Az arizonai gárda annak ellenére tudott győzni, hogy legjobbját, Devin Bookert a harmadik negyed közepén kizárták a meccsről.

A Lakers ezúttal nem bírta el, hogy több alapembere is hiányzott. A csapat a hosszabb ideje sérült Anthony Davis mellett Marc Gasolra és Kyle Kuzmára sem számíthatott, LeBron James pedig hiába dobott 38 pontot, a Suns kiegyensúlyozott csapatjátékával a negyedik negyedben magabiztossá tette diadalát.

A másik Los Angeles-i csapat sem járt sikerrel kedden. A Clippers Bostonban maradt alul a sorozatban harmadik győzelmét arató Celtics vendégeként. A vendégeknél Kawhi Leonard nem játszhatott, viszont a pontokkal nélküle sem volt gondja az együttesnek, Paul George (32 pont) vezérletével 112-ig jutott.

A házigazdák a negyedik negyed közepén egy 9-0-s rohammal növelték tíz pont fölé a különbséget, melyből a lefújásig ötöt megtartottak.

Nikola Jokic remeklésével a Denver Nuggets hengerelt a Milwaukee Bucks otthonában. A szerb center 37 ponttal, 11 gólpasszal és 10 lepattanóval szezonbeli kilencedik, karrierje 50. tripla dupláját érte el. Jokic a liga kilencedik játékosa, aki legalább ötven alkalommal hozott össze három mutatóban kétszámjegyű eredményt.

A meccsen előzetesen nagy csatára lehetett számítani, ám a Nuggets esélyt sem adott a sorozatban öt győzelem után vesztes Bucksnak, mely Jannisz Antetekounmpo 27 pontja ellenére is simán, 31 ponttal veszített.

Eredmények:

Los Angeles Lakers-Phoenix Suns 104-114

Washington Wizards-Memphis Grizzlies 111-125

Boston Celtics-Los Angeles Clippers 117-112

Miami Heat-Atlanta Hawks 80-94

San Antonio Spurs-New York Knicks 119-93

Milwaukee Bucks-Denver Nuggets 97-128

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában