Ország-világ

2021.06.13. 07:09

Eriksen maga kérte a társaktól, hogy játsszák le a meccset

A dánok közösen döntöttek a folytatás mellett, de nem mindenki állt valóban készen rá.

Denmark's players react as paramedics attend to Denmark's midfielder Christian Eriksen after he collapsed on the pitch during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Finland at the Parken Stadium in Copenhagen on June 12, 2021. (Photo by Friedemann Vogel / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Friedemann Vogel

Kasper Hjulmand, Dánia szövetségi kapitánya könnyeivel küszködött a mérkőzés után. Az egész futballvilág számára megrázó volt, amikor Christian Eriksen a gyepre rogyott, de a családja mellett a csapattársait sokkolhatta legjobban az eset.

„A játékosok közül többen a padlóra kerültek érzelmileg. A következő napokban a csapat körüli pszichológusoknak sok dolguk lesz a trauma után” – mondta Hjulmand, aki azt is elmondta, miért döntött a csapata a folytatás mellett – írja a Magyar Nemzet.

„Két lehetőség állt előttünk: befejezzük a meccset este, vagy vasárnap délután visszatérünk a pályára.

A játékosok nem tudták elképzelni, hogy egy éjszaka után, amelyen biztosan nehezen alszanak majd, másnap ismét pályára lépjenek. Jobb volt túl lenni az egészen.

Bár a találkozó több mint másfél órás szünet után folytatódott, ennyi idő nem volt mindenkinek elég ahhoz, hogy függetlenítse magát az eseményektől. A csapatkapitány, Simon Kjær, aki talán Eriksen életét mentette meg gyors közbeavatkozásával, emiatt kért cserét, nem sokkal a finnek gólja után.

”Nagyon mélyen érintette az eset. Kétségei voltak, hogy vállalja-e a folytatást, megpróbálta, de nem tudta végigjátszani a meccset„

– árulta el Hjulmand.

A finnek számára sem volt egyszerű a helyzet. A válogatott története első Eb-meccsét játszotta, Markku Kanerva szövetségi kapitány pedig a hosszú kényszerszünetben próbált lelket önteni játékosaiba.

”Azt mondtam a fiúknak, hogy próbáljanak a meccsre koncentrálni, amennyire lehetséges. Hozzátettem azt is, hogy tudom, mennyire nehezet kérek tőlük, de végül jól végrehajtották a feladatot, és nagyszerű eredményt értünk el„ – summázott Kanerva csapata 1-0-s sikerét követően.

Finnország a meccsen szint végig a védekezéssel foglalkozott, a csapat első lövéséből – pontosabban fejeséből – azonnal gólt is szerzett. A történelmi finn találatot jegyző Joel Pohjanpalo már a gól utáni visszafogott reakciójával is jelezte, hogy nem az eredmény a legfontosabb, a lefújás után pedig szinte egyáltalán nem volt hajlandó magáról a mérkőzésről beszélni.

”Eriksen maga mondta, azt akarta, hogy játsszuk le a meccset. Tiszteletben tartottuk a döntését.

Nem volt könnyű volt visszamenni a pályára, azt pedig elképzelni sem tudom, hogy a dánoknak mennyire nehéz lehetett. Nagyszerű győzelem ez számunkra, de az egyetlen lényeges dolog most Christian állapota„ – mondta a finn támadó.

A csoport másik meccsén Belgium simán verte Oroszországot, a duplázó Romelu Lukaku is üzent Eriksennek. A két játékos az Inter színeiben együtt nyerte meg a mögöttünk hagyott idényben a Serie A-t.

Borítókép: dán játékosok sokkos állapotban az eset után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában