nhl

2020.08.14. 08:26

Az újraindulás óta veretlen a Vegas

A Vegas Golden Knights továbbra is hibátlan a koronavírus-járvány miatti újraindulás óta, és már 2-0-ra vezeti a Chicago Blackhawks elleni párharcot az észak-amerikai jégkorongligában (NHL).

Az első meccsel ellentétben ezúttal kiélezett csatát hozott a két gárda összecsapása. A Golden Knights remek kezdés után két góllal ellépett az első harmadban, a Blackhawks azonban a másodikban egyenlített. A gól nélküli harmadik 20 perc után következett a hosszabbítás, melynek nyolcadik percében Reilly Smith találata döntött a Las Vegas-i együttes javára.

A másik nyugati mérkőzésen is közel volt a hosszabbítás, miután a Calgary Flames kevesebb mint három perccel a vége előtt egyenlített a Dallas Stars ellen, 59.20 percnél azonban Corey Perry szép passza után Jamie Oleksiak gólt szerzett, ezzel pedig a dallasiak kiegyenlítettek a párharcban.

Keleten, az első meccsen ötszöri hosszabbítás után győztes Tampa Bay Lightning ismét rengeteget tüzelt Joonas Korpisalo kapujára, aki azonban 37-ből 36 lövést hárított, társai pedig három gólt is szereztek, így a Columbus Blue Jackets nyerte a második meccset. A finn kapus az első találkozón NHL-rekordot jelentő 85 védést mutatott be.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt, a rájátszás augusztus 11-én kezdődött két helyszínen (Torontóban és Edmontonban) zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel „buborékban”.

A csapatok a megszokott módon négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással.

Eredmények:

Keleti főcsoport negyeddöntői, második mérkőzések:

Boston Bruins-Carolina Hurricanes 2-3

A párharc állása: 1-1

Tampa Bay Lightning-Columbus Blue Jackets 1-3

Az állás: 1-1

Nyugati főcsoport negyeddentői, második mérkőzések:

Vegas Golden Knights-Chicago Blackhawks 4-3, hosszabbítás után

Az állás: a Vegas vezet 2-0-ra

Később:

Dallas Stars-Calgary Flames

Az állás: a Calgary vezet 1-0-ra

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában