Forma-1

2022.09.23. 13:10

Latifi az idény végén távozik a Williamstől

Nem hosszabbítják meg az idény végén lejáró szerződését Nicholas Latifinek, a Forma-1-es Williams istálló kanadai versenyzőjének, aki így távozik a csapattól.

Nicholas Latifi, a Williams kanadai versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj pályabejárásán a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A brit alakulat pénteken jelentette ezt be, és hozzátette, hogy a thaiföldi Alexander Albon jövő évi csapattársának kilétéről „a megfelelő időpontban” számol majd be.

A 27 éves Latifi 2020-ban mutatkozott be a Forma-1-ben, azóta 55 futamon indult, de csak kettőn tudott világbajnoki pontokat gyűjteni: a tavalyi Magyar Nagydíjon nyolcadikként ért célba, aztán Sebastian Vettel (Aston Martin) utólagos kizárása miatt hivatalosan hetedik lett, majd az azt követő belga versenyen – melyet a heves esőzés miatt nem tudtak teljesíteni a versenyzők – kilencedikként értékelték.

Latifi az egyetlen állandó szerződéssel rendelkező pilóta a mostani szezonban, aki még nem szerzett pontot.

Címkék#Forma-1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában