Magyar Nagydíj

2022.08.01. 14:47

Verstappen lélegzetelállító győzelméről ír a nemzetközi sajtó

A Red Bull Forma-1-es világbajnoki címvédő holland versenyzője a tizedik helyről rajtolva nyert.

A nemzetközi sajtó Max Verstappennek, a Red Bull Forma-1-es világbajnoki címvédő holland versenyzőjének futamgyőzelmet érő bravúros teljesítményéről ír a vasárnapi Magyar Nagydíj másnapján.

Verstappen a tizedik helyről rajtolva nyert, magabiztos győzelmét az sem fenyegette, hogy a verseny felénél egy kanyarban megpördült. A holland karrierje 28. futamgyőzelmét aratta – Mogyoródon az elsőt –, és a vb-pontversenyben 80 pontra növelte az előnyét. Második helyen a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton (Mercedes) végzett, aki a hajrában előzte meg pole pozícióból rajtoló csapat- és honfitársát, George Russellt.

Nagy-Britannia:

Daily Mirror:

Max Verstappen túlélte a megpördülést, és megnyerte a Magyar Nagydíjat, miközben kivédte Lewis Hamilton támadását.

Daily Mail:

Max Verstappen messze hátulról, a tizedik rajtrácsról indulva aratott lélegzetelállító győzelmet a Magyar Nagydíjon. Lewis Hamilton briliáns utolsó sprintben előzte meg csapattársát, George Russellt, és másodikként ért célba.

Franciaország:

L'Équipe:

A holland pilóta, Max Verstappen ismét kihasználta a Ferrari stratégiai hibáit a vasárnapi Magyar Nagydíjon, és nyert.

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:

Max, aki tizedikként kezdett, bravúrt hajtott végre azzal, hogy mindenkit megelőzött, és megszerezte nyolcadik futamgyőzelmét a szezonban.

Spanyolország:

Mundo Deportivo:

Úgy tartják: azok a nagy bajnokok, akik nem hibáznak a kulcsfontosságú pillanatokban. Max Verstappen és a Red Bull jó példa erre. A holland ezen a vasárnapon koncertet adott, miközben egyetlen Ferrari sem állt a dobogóra. Egy sem! Furcsa, de igaz.

Sport:

Max Verstappen számára semmi a logika. Miként a Ferrarinak is. Magyarországon ezen a hétvégén minden a Scuderia kettős győzelmére, valamint a Red Bull éllovasának sok problémájára utalt. Az igazság pillanatában azonban a holland mindenkinél jobban olvasta a hungaroringi futamot, és a nyolcadik futamgyőzelmét aratta a szezonban, ami újabb világbajnoki címet érhet.

Ausztria:

Kurier:

Szembetűnő idén a Ferrari rendkívül szociális viselkedése, az olaszok adakozó hangulatban vannak. Hibáik különösen a Red Bullnak és Max Verstappennek adnak esélyt a győzelemre.

Svájc:

Blick:

Verstappen egy mega felzárkózási verseny után nyert Budapesten.

Borítókép: A győztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 31-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában