Ökölvívás

2022.08.24. 18:05

Fury hét napot adott az Uszik elleni címmeccs megszervezésére

Az Uszik–Fury mérkőzésnek óriási lenne a tétje, ugyanis a győztes valamennyi nagy szervezet vb-övét birtokolná, azaz „vitathatatlan” világbajnokká válna.

Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Neil Hall

Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka hét napot adott a promótereknek arra, hogy megszervezzék a másik három nagy szervezetnél címvédő ukrán Olekszandr Uszik elleni címegyesítő mérkőzést.

Uszik szombaton másodszor is legyőzte a brit Anthony Joshuát, s ezzel megvédte a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) öveit, majd mérkőzésszervezője, Frank Warren szinte rögtön arról beszélt, hogy az ukrán klasszis egyetlen összecsapásra, a Fury elleni címegyesítő ütközetre vágyik.

A Cigánykirálynak becézett Fury márciusi címvédése után bejelentette visszavonulását, de később jelezte, „van az a pénz”, amennyiért hajlandó újból ringbe szállni. Visszatérési szándékát szerdán egyértelműen jelezte, ugyanakkor kemény feltételt szabott.

Mindenkinek üzenem, aki akarja ezt a meccset, hogy hét napot adok, szeptember 1-ig mutassa a pénzt, mert már nyugdíjas vagyok. Minden ajánlatot írásban jutassanak el az ügyvédemhez, bizonyítékkal az anyagi ajánlat fedezetére. Kezdődjön a játék

– írta közösségi oldalán Fury, aki egy korábbi interjújában azt mondta,

500 millió fontot szeretne kapni egy Uszik elleni összecsapásért.

Az Uszik–Fury mérkőzésnek óriási lenne a tétje, ugyanis a győztes valamennyi nagy szervezet vb-övét birtokolná, azaz „vitathatatlan” világbajnokká válna. Legutóbb Lennox Lewis mondhatta ezt el magáról 1999-2000-ben, s eddig összesen öt vitathatatlan világbajnoka volt a nehézsúlynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában