Vizes vb

2022.06.24. 18:18

Közel volt az érem: egyéni csúccsal 4. lett 50 méter gyorson Szabó Szebasztián

Fantasztikus hajrával negyedik lett a magyar úszó.

Szabó az egyes pályán jól elkapta a rajtot, a végén alig maradt le az éremről, negyedik lett. A világbajnok a favorit Benjamin Proud lett.

A győriek versenyzője óriási egyéni csúccsal, 21.60 másodperces idővel csapott célba. A 26 éves magyar úszó csütörtökön az előfutamban beállította egyéni legjobbját (21.99), amit aztán az elődöntőben alaposan megjavított (21.81), így a hetedik helyen várta a finálét. Kiválóan kapta el a rajtot és végig harcban volt a dobogóért, végül a benyúlásnál a francia Maxime Grousset három századdal jobbnak bizonyult nála. Diadalmaskodott a brit Benjamin Proud, aki a szám történetének első brit győztese lett.

Szabó a magyar úszósport történetében mindössze a második volt, aki ebben a számban világbajnoki döntőben szerepelt, 2011-ben Sanghajban Takács Krisztián a hatodik helyen végzett.

A győztes brit Benjamin Proud a férfi 50 méteres gyorsúszás döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 24-én
Forrás: Illyés Tibor / MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában