Premier League

2022.01.31. 11:10

Eriksen a Brentfordhoz igazolt

Az angol Premier League-ben szereplő Brentfordban folytatja pályafutását Christian Eriksen dán válogatott labdarúgó, akit júniusban szívmegállás miatt újra kellett éleszteni.

A klub hétfői közleménye szerint a 29 éves középpályással az idény végéig szóló szerződést kötöttek.

Eriksen számára korántsem ismeretlen a Premier League, hiszen hét évig erősítette a Tottenham Hotspurt, melynek színeiben 226 bajnoki mérkőzésen 51 gólt szerzett és 67 gólpasszt adott.

Eriksen a részben budapesti rendezésű tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően meg tudták menteni az életét. A dán játékost defibrillátorral élesztették újra, az életmentő beavatkozás után pedig kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Internazionale decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe.

A 109-szeres dán válogatott játékos egy hónapja kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert a Katarban sorra kerülő idei világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni.

A játékmester az Ajaxnál kezdte profi pályafutását, miután végigjárta a klub ifjúsági csapatait, 2010-ben mutatkozott be a felnőttek között. Három holland bajnoki cím után, 2013-ban a Tottenham Hotspurhöz szerződött, majd 2020-ban lett az Inter futballistája.

Borítóképünkön Christian Eriksen. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában