vélemények

2021.11.15. 12:14

A portugálok saját gyenge teljesítményük miatt csalódottak, a szerbek megérdemelt kijutásról beszélnek

A portugál válogatott játékosai csalódottan és önkritikusan nyilatkoztak azután, hogy Szerbia a 90. percben szerzett góllal győzött ellenük, ezzel őket megelőzve biztosította helyét a jövő évi labdarúgó-világbajnokságon.

A portugál együttes számára azért is különösen fájó a vasárnapi vereség, mert már a lisszaboni meccs elején vezetést szerzett és még a döntetlen is elég lett volna számára a csoportelsőséghez.

„Borzalmas meccs volt a mi részünkről. Nehéz magyarázatot adni a történtekre. Az biztos, hogy sokkal jobban kellett volna teljesítenünk, elnézést kell kérnünk a szurkolóinktól”

- kesergett a lefújást követően Bernardo Silva.

Joao Palhinha szintén önkritikusan beszélt a csapat teljesítményéről, de igyekezett optimistán tekinteni előre.

„Vállalnunk kell a felelősséget, mert gyengén játszottunk. A második félidőben csak védekeztünk. Szerbia minden elismerést megérdemel, mert nagyon jól futballozott, ugyanakkor mi rendelkezünk azokkal a képességekkel, amelyek a győzelemhez kellettek volna” – jegyezte meg a középpályás. – „Mindannyian csalódottak vagyunk, de mostantól a jövő évi rájátszásra kell koncentrálnunk, mert bőven vagyunk annyira jók, hogy a világbajnokságon szerepelhessünk.”

Szerbia azok után jutott ki csoportelsőként a katari vb-re, hogy az idei Európa-bajnokságról lemaradt. A portugál fővárosban viszont végig jobban teljesített a házigazdáknál.

„Azért jöttünk ide, hogy futballozzunk, és megérdemeltük a sikert. A játék minden elemében mi voltunk a jobbak”

- nyilatkozta a győztes gólt fejelő Aleksandar Mitrovic. – „Ez óriási eredmény az ország számára. A csapat bizonyította, hogy érett és a legnagyobb nyomás alatt is higgadt tud maradni. Akkor is ezt mondanám, ha döntetlen marad az állás és a tavaszi rájátszásra kellene készülnünk.”

Az európai vb-selejtezőkből a tíz csoportelső jut ki az egy év múlva kezdődő katari világbajnokságra, a másodikok pedig pótselejtezőt játszhatnak a részvételért. Mellettük a Nemzetek Ligájából a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapatot három csoportra osztják és egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben zajlanak majd a küzdelmek a fennmaradó három helyért.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában