roland garros

2021.06.12. 10:27

Nadal elismerte, hogy Djokovic jobb volt nála

Rafael Nadal a tőle megszokott sportszerűséggel nyilatkozott azok után, hogy a világelső Novak Djokovic péntek este elbúcsúztatta őt a francia nyílt teniszbajnokság elődöntőjében.

Spain's Rafael Nadal reacts during his men's singles semi-final tennis match against Serbia's Novak Djokovic on Day 13 of The Roland Garros 2021 French Open tennis tournament in Paris on June 11, 2021. (Photo by MARTIN BUREAU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Martin Bureau

A Párizsba címvédőként és 13-szoros bajnokként érkező spanyol sztár 2015 óta először kapott ki a Roland Garroson, ezzel együtt úgy fogalmazott: ellenfele megérdemelte a győzelmet.

Nadal elismerte, hogy a remek rajt ellenére ez nem az ő napja volt.

„Olykor nyersz, olykor veszítesz. Megpróbáltam a maximumot nyújtani, de valószínűleg nem ez volt a legjobb napom.

Bár harcoltam, rengeteg munkát beletettem a játékba, de valahogy az ütéseim ma nem voltak olyan hatásosak, mint amilyenek lenni szoktak. Ezzel együtt nagyszerű csata volt”

- mondta a 35 éves teniszező, aki 2005-ben debütált Párizsban, és azóta a mostani a harmadik veresége ott.

A 4 óra 13 perces, négyszettes diadal után a 34 esztendős Novak Djokovic azt mondta, a találkozó benne van a legjobb háromban, amelyet valaha játszott, és soha nem fogja elfelejteni.

„Minden alkalommal, amikor Rafa ellen pályára lépsz itt, tudod, hogy olyan teljesítményt kell nyújtanod, mintha megmásznád a Mount Everestet”

- fogalmazott a szerb teniszező, aki a görög Sztefanosz Cicipasszal játssza majd vasárnap a döntőt.

Utóbbi játékos pályafutása első GS-győzelmére tör, míg Djokovic a 19.-re.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában