online száguldás

2020.05.03. 21:47

Megszakadt Leclerc győzelmi sorozata a virtuális F1-es versenyben

A thaiföldi Alex Albon nyerte meg vasárnap a virtuális Forma-1-es Brazil Nagydíjat, ezzel megszakította Charles Leclerc győzelmi sorozatát.

Ferrari's driver from Monaco Charles Leclerc, winner of two virtual Grand Prix takes part in a virtual Formula 1 race during the strict lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 pandemic, caused by the novel coronavirus. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

A verseny – a korábbiakhoz hasonlóan – ismét rengeteg küzdelmet, nagy párbajokat, temérdek előzést és több „balesetet” hozott. A 36 körös viadalon Albon (Red Bull) mögött másodikként George Russell (Williams), míg harmadikként Leclerc (Ferrari) végzett. Az előző két futamon első monacói büntetés miatt csúszott vissza egy helyet.

A dobogósok mellett további három aktív F1-es pilóta indult a viadalon: Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Lando Norris (McLaren) és Nicholas Latifi (Williams), de részt vett rajta többek között a korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher fia, a 19 éves David Schumacher is, aki a 11. helyezett lett.

Ez már a negyedik virtuális futam, amelyet a koronavírus-járvány terjedése miatt el sem kezdődött Forma-1-es idény szünetelése alatt rendeztek. A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, az azeri és a kanadai viadalt elhalasztották, míg a monacóit és a franciát törölték. Az első futam így július 5-én az Osztrák Nagydíj lehet, ami után következne július 19-én a Brit, majd augusztus 2-án a Magyar Nagydíj.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában