23 Grammy-díjat nyert el

2021.02.11. 23:50

Gyász! Meghalt a világhírű zenész

79 éves korában meghalt Chick Corea – jelentették be a világhírű jazz-zenész Facebook-oldalán. Ritka rákbetegségben szenvedett.

Forrás: Shutterstock

A gyászjelentésben idézik Chick Coreát, aki halála előtt ezt mondta:

„Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik az utazásom alatt hozzájárultak a zene tüzének ragyogásához. Remélem, hogy azok, akik késztetést éreznek a játékra, zeneszerzésre, fellépésre vagy bármi másra, meg tudják ezt tenni. Ha nem önmagukért, akkor értünk. Nem csak azért, mert a világnak több művészre van szüksége, hanem mert így sokkal szórakoztatóbb ”.

 

Chick Corea 1941-ben született, Boston mellett nőtt fel. Apja jazz trombitás volt, zongorázni és dobolni tanult gyerekkorában. A Columbia egyetemre, és a Juilliardba is járt, de hamar otthagyta az iskolát, hogy koncertezhessen.

 

 

A hatvanas évek végén kezdett együtt dolgozni Miles Davies-szel, a Lost Quintetben. 1972-ben megalakította a Return to Forever-t, amelyben Stanley Clarke basszusgitáros, Lenny White dobos, Bill Connors és Al Di Meola gitáros is játszott.

Hatvanszor jelölték Grammy-díjra, 23 alkalommal meg is kapta

- utoljára 2020-ban a 2019-es Antidote című albumért. Legutolsó lemezét, a Plays címűt 2020-ban adta ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!