Bulvár-celeb

2021.03.24. 15:20

Felháborító felelőtlenség: ezreket vezet félre az álgyógyító Covid-doktornő

A „csodadoktornő” azt állítja, legalább ezer koronavírus-fertőzöttet gyógyított meg a saját receptje alapján.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Súlyos veszélyt jelent a közegészégügyi ellátásra, ennek ellenére mégis praktizálhat az az orvosnő, aki pár nap alatt a koronavírus- és maszktagadók „hőse” lett a szomszédos Romániában – írja a Bors.

A Főtér információi alapján, azt írja, hogy Flavia Groşan orvosnő

állítása szerint legalább ezer koronavírus-fertőzöttet gyógyított meg a saját receptje alapján.

Groşan olyan elképesztő felelőtlenségeket és sületlenségeket állít, hogy az orvoskollégái „hatalmas hibákat követnek el a fertőzötteket ellátó kórházakban, ahol a halál fenyegeti a pácienseket”. A nagyváradi tüdőgyógyász azt is meggyőződéssel jelentette ki, hogy a betegek maszkos oxigénterápiájára sincsen semmi szükség, ám állításait természetesen az égvilágon semmivel nem bizonyította, az orvostársadalom pedig egyhangúlag vonta kétségbe az állításait.

Megúszta az ügyet

Az orvosnő kijelentéseivel egyik pillanatról a másikra a legnagyobb sztárrá vált, ám a Bihar Megyei Orvosi Kamara azonnal fegyelmi eljárást indított ellene. Groşant szimpatizánsai virággal várták az orvosi kamara épülete előtt és bár a fegyelmi eljárást bejelentő Carmen Pantiș, a kamara elnöke szerint

Grosan kijelentéseivel súlyosan károsította az orvosokba vetett bizalmat, mégis megúszta az ügyet és továbbra is rendel

Emberi életeket veszélyeztet

A felelőtlenül egyénieskedő váradi orvosnő ostoba kijelenetéseinek máris megvan az eredménye, hiszen doktornő nézeteinek hatására a nagyváradi megyei kórház sürgősségi osztályán súlyos covidos betegek elutasítják a maszkos oxigénterápiát, de az országban máshol is előfordult ilyesmi.

A betegek állítólag már a múlt hét csütörtökén elkezdték elutasítani az oxigént, közvetlenül Groşan doktornő első nyilatkozatai után. Egy 40 év körüli férfit annyira rossz állapotban vittek hétfő reggel a sürgősségre, hogy később az intenzív osztályra került, ahol intubálták és műtüdőre is kapcsolták. Amikor a férfit bevitték, alig tudott levegőt venni, mégis a hordágyról leszállva könyörgött, hogy ne adjanak neki oxigént, de öt perc múlva ő maga tette saját arcára az oxigénmaszkot…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!