Ország-világ

2020.10.27. 13:22

Botrány: vér tapadt Meghan Markle tiarájához

Kiderült, hogy II. Erzsébetnek jó oka volt arra, hogy visszautasítsa Me­ghan Markle első választását esküvői tiarának. A smaragdfejék a bolsevik forradalom zűrzavarában került a Windsorokhoz.

Britain's Prince Harry, Duke of Sussex and his wife Meghan, Duchess of Sussex wave from the Ascot Landau Carriage during their carriage procession on the Long Walk as they head back towards Windsor Castle in Windsor, on May 19, 2018 after their wedding ceremony. (Photo by Aaron Chown / POOL / AFP)

Forrás: Aaron Chown / POOL / AFP

Fotó: AFP

Mielőtt hozzáment volna Harry herceghez, Meghan Markle egy smaragddal kirakott tiarát szeretett volna az esküvőjére, ám II. Erzsébet visszautasította a kérést – írja a Bors.

Robert Lacey királyi történész A Battle of Bro­thers, azaz a Testvérek harca című közelmúltban megjelent könyvében új információkkal szolgált a királyi család rajongóinak a Tiaragate Sagaként elhíresült ügyről, speciálisan arról, hogy a brit uralkodó miért utasította el Me­ghan kérését.

A Meghan által elsőre kinézett ékszernek ugyanis érzékeny, problémás az eredete.

A szépséges smaragdfejék Oroszországból érkezett. A tiara azon értékek között van, amelyek meghatározhatatlan csatornákon keresztül, agyafúrt módon, nem nyilvános árért cserébe találták meg útjukat a Windsorokhoz a bolsevik forradalom következményeként. Botrány fűződik hozzá, ezért a smaragdtiarát ritkán, szinte sohasem mutatják meg a nagyközönségnek.

Mivel a Meghan által elsőre kinézett smaragdtiarának problémás a története, ezért II. Erzsébet nem akarta, hogy Harry jövendőbelije ezt viselje az esküvő napján, és nemzetközi botrányt okozzon azzal, hogy az újságok arról spekuláljanak, hogy melyik cári hercegnő viselte ezt a tiarát, és hogyan végezték ki.

Lacey szerint szerencsétlenség, hogy Harry herceg történelmi és családi hagyományok iránti tudatlansága miatt nem értette meg az ügy bonyolultságát. Mint is­mert, a stresszes Harry így ordított, amikor nem kaphatta meg Meghan a gyászos múltú smaragdtiarát: „Amit Meghan akar, Meghan megkapja…ez az ő napja!”

Meghan sem kaphat meg mindent, amit akar

– válaszolta erre akkor a királynő a sértett Harrynek.

Borítókép: Harry és Meghan az esküvőjük után 2018-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!