borzalmas éjszakái voltak

2021.09.19. 07:03

Már balesete előtt is komoly betegséggel küzdött Michael Schumacher

Barátja és példaképe, Ayrton Senna halála annyira megrázta a hétszeres világbajnokot, hogy hosszú ideig inszomniában szenvedett.

firo: Formula 1, season 1999 Sport, Motorsport, Formula 1, archive, archive pictures Team Ferrari (1996-2006) Michael Schumacher, Germany, was a Formula 1 driver from 1991 to 2006 and 2010 to 2012, Schumacher was 7, seven times , Formula 1, world champion, German national hero, brought Formula 1 after Germany, one of the largest Germans, 1st season at Ferrari Michael Schumacher, Auto, Presentation, with, and his tires, Bridgestone tires, Highlight | usage worldwide (Photo by firo Sportphoto/ / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Rengeteg érdekesség derül ki a Schumacher című dokumentumfilmből, amely számos megható pillanatot is tartalmaz. Az egyik ilyen jelenet, mikor szóba kerül Ayrton Senna, akinek a halála mai napig az egyik legfájóbb pontja a Forma-1 történetének – írja a tenyek.hu.

Michael Schumacher komoly álmatlanságtól szenvedett, és kételkedett abban, hogy folytatni tudja-e a versenyzést a brazil világbajnok halála után.

A baleset ráadásul közvetlenül is érintette a német legendát, mivel éppen Senna mögött volt, amikor a 34 éves autóversenyző nekicsapódott a falnak, így közelről láthatta a pilóta utolsó útját.

A Netflix dokumentumfilmjében előkerült egy Schumacherrel készített interjú, amelyben elmondta, milyen hatással volt rá a tragédia:

„Két órával a futam után a kórházban odajött a versenymérnök, Tom Walkinshaw, aki elmondta, hogy nagyon rosszul néz ki a helyzet. Azt mondtam neki, hogy 'nem, csak nincs eszméleténél, ez még nem jelent semmi rosszat'. Mire azt felelte, hogy tényleg nem túl jók a kilátások. Később aztán

odalépett valaki hozzám, és közölte, hogy meghalt. Nem hittem el, hogy elment, egyszerűen képtelen voltam erre gondolni. Úgy voltam vele, hogy 'nem, világbajnok lesz, talán kihagy egy-két futamot, aztán visszatér'.”

A német világbajnok szerint a Senna halála utáni két hét volt a legrosszabb.

„A baleset után jött a Silverstone-i Nagydíj, de már mindenre más szemmel tekintettem. Egy közúti autóval mentem végig a pályán, azonban a legtöbb kanyarra úgy tekintettem, hogy bármelyikben meghalhatok. Azt gondoltam őrült vagyok, mivel már számtalanszor versenyeztem itt, mégis annyi pontja volt a pályának, ahol csak a balesetre tudtam gondolni. Ez volt az egyetlen, ami a fejemben járt.

Rengeteg álmatlan éjszakám volt, hosszú ideig három órát aludtam csak esténként”

- folytatta egy régebbi interjúban Michael Schumacher.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!