Nagyvilág

2007.06.04. 06:13

Nessie-kereső verseny indul

<p>Egymillió fontot ajánlott fel egy brit fogadóiroda vasárnap annak, aki június 18-ig meggyőző bizonyítékkal tud szolgálni a Loch Ness-i szörny létezésére.</p>

A keresési láz feltehetőleg a hétvégén rendezendő Rock Ness Fesztiválon tör ki majd, ahol 50 ezer nézőnek adnak ki fényképezőgépeket, hogy "megtalálhassák" Nessie-t. Az akció szervezői szerint ez lesz az eddigi legnagyobb megmozdulás a legendás szörny felkutatására.

A William Hill fogadóiroda 1 a 250-hez fogad téteket arra is, hogy a Brit Természettudományi Múzeum az elkövetkező néhány évben hajlandó lesz elismerni a szörny létezését. Mint a cég szóvivője, Rupert Adams elmondta: remélik, hogy az egymilliós megtalálói díj segít megoldani a múlt század egyik legnagyobb rejtélyét.

A Rock Ness rockzenei fesztivált június 9-10-én rendezik a skóciai Dores-ban, ahol a legnagyobb fellépő sztár majd a Manic Street Preachers lesz.

A Loch Ness-I szörny egy állítólagos élőlény, amely a plesioszaurusz elnevezésű dinoszaurusz-fajra emlékeztet, és a skóciai Loch Ness tavában él, Inverness városa közelében. Már VI. századi legendák is megemlékeznek róla, de újkori "észlelése", 1933 óta egyre gyakoribb. Bár a létezését nem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani, Nessie több millió fontos turisztikai vonzerőt jelent Skócia számára.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!