Nagyvilág

2008.02.17. 17:42

Újvidék: Nem tudtak kimenekülni a kigyulladt kávézóból

<p>Újvidék - Hét elszenesedett holttestet szállítottak el vasárnap az újvidéki Lounge kávézóból, amely hajnalban kigyulladt és teljesen kiégett.</p>

A kórházba szállított három sérült állapota súlyos, egyiküké életveszélyes.

Hajnali kettőkor riasztották a tűzoltókat a Lounge vendéglőben kiütött tűz miatt. Másfél perc alatt érkeztek a helyszínre, ám a gyors beavatkozás sem akadályozhatta meg a tragédiát. Heten bennégtek, hat embert sikerült kimenekíteni. Hármukat most a tartományi kórházban ápolják. Szava Djermanov ügyeletes orvos szerint egyikük életéért harcolnak.

A Lounge nevű vendéglő a város főteréről nyíló, patinás sétálóutcában van, bejárata egy passzázsból nyílik. Keskeny lépcső, szűk bejárat vezet a vendéglő emeleti termébe. Ez lehetett az oka annak, hogy a vendégek nem tudták elhagyni a hirtelen lángba borult termet. A vendéglő bútorzata, a falak borítása, de a mennyezet is igen nyúlékony anyagból készült. Ez lobbanhatott egyszeriből lángra lehetetlenné téve a menekülést. Arra még mindig nincs válasz, hogy mi okozta a tüzet. Koviljka Djacsics vizsgálóbíró, a helyszínelés vezetője az érdeklődő újságíróknak megígérte, hogy a nap folyamán közleményt adnak ki.

A vendéglőben a tragédia a pillanatában tizenhárman tartózkodtak - valamennyien fiatalok -, eszerint csak hárman élték túl a tragédiát. A rendőrség lezárta a passage-t, nem engedik be az újságírókat, fotósokat sem. Elmondták, hogy az azonosítás nehezen halad, mivel a holtestek szinte teljesen szénné égtek.

Két hónappal ezelőtt volt tűzeset Újvidék központjában. Akkor a Putnik Hotel égett ki, három szállodavendég életét vesztette.

Előzmény:

Tűz egy újvidéki vendéglőben: hét halott, három sérült
Vasárnap hajnalban tűz ütött ki egy újvidéki vendéglőben. Hét vendég életét vesztette, hármat pedig súlyos állapotban szállítottak a tartományi székváros kórházába.

Kapcsolódó cikkek:

Gyújtogatás okozta a kaliforniai tüzet 
Gyújtogatás miatt csaptak föl a lángok Kaliforniában - közölték a rendőrök és Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) munkatársai.

Megfékezték a török hajón keletkezett tüzet
Három nap alatt sikerült csak megfékezni a tüzet a horvát partoknál kigyulladt török teherhajón, amely már komoly környezetszennyezéssel fenyegetett ...

Szórakozóhelyek égtek Londonban
Tűz ütött ki London egy szórakozóhelyekkel zsúfolt részén. A brit fővárosban vasárnapra sikerült megfékezni a lángokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!