Nagyvilág

2008.08.22. 11:33

Jetifotót szeretne egy japán kutatócsoport

<p>A jetit szeretné megtalálni a nepáli hegyekben egy japán kutatócsoport, amelynek célja, hogy egy infravörös fényképezőgép segítségével megörökítsék a legendás lényt - jelentette be pénteken az expedíció szóvivője, Nobuko Kojama.</p>

A jetikeresők csütörtökön indultak el a hathetesre tervezett hegyi túrára a nepáli fővárosból, Katmanduból. A kalandvágyó kutatók vizsgálatukat arra a területre összpontosítják a Himaláján, amely az általános meggyőződés szerint az otthona lehet a félig ember, félig majom formájú lénynek. A 65 éves Takahasi Jositeru által vezetett héttagú csapat a 7661 méteres Dhaulagiri-csúcsra készül felmászni, itt látták ugyanis 1994 és 2003 között több alkalommal is a jeti lábnyomát. "Pontosan arra a környékre mennek, ahol 2003-ban én magam láttam a jeti sziluettjét" - fogalmazott Nobuko Kojama.

A Japán Jeti Projekt elnevezésű expedíció tagjai hat infravörös fényképezőgépet helyeznek el a Katmandutól 220 kilométerre északnyugatra fekvő hegyen. A kamerák automatikusan működésbe lépnek majd, ha egy nagyobb termetű állat halad el az objektív előtt - mondta a szóvivő, hozzátéve: "Takahasi célja nem az, hogy fogjon egy jetit, csupán egy tiszta képet szeretne róla, és talán megrázni a kezét."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!