Nagyvilág

2008.01.18. 12:21

Gond Sarkozy barátnője miatt Indiában

<p>Az indiai kormány még mindig nem tudja milyen protokoll intézkedésekkel fogadja a január végén az országba látogató Nicolas Sarkozy francia elnök szerelmét. <dia width="850" height="630" alt="Nicolas Sarkozy Magyarorszagon 07.09.14"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nicolas_Sarkozy_Magyarorszagon_07_09_14/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Nicolas Sarkozy Magyarorszagon 07.09.14" /></a></dia></p>

Párizsból ugyanis még nem küldték el az elnökkel Indiába utazó delegáció névsorát, és addig nem foglalkoznak a kérdéssel, közölte pénteken az indiai külügyminisztérium egyik munkatársa. Új-Delhiben valószínűleg annak örülnének a legjobban, ha a látogatásig a pár összeházasodna, írták az indiai lapok.

Az indiai külügyminisztérium egyik magas rangú tisztségviselője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elismerte, hogy többen abban bíznak: Carla Bruni nem kíséri el Indiába a francia elnököt. A névtelenül nyilatkozó tisztviselő elmondta, hogy még nem kapták meg a francia delegáció listáját, és addig nem is akarnak foglakozni Bruni protokoll státuszával, amíg nem tudják biztosan, hogy az egykori szupermodell is az országba érkezik. Egy protokolltiszt jelezte: bármilyen státuszt is adnak a franciák Bruninak, felül fogják azt vizsgálni.

A Times of India című lapnak a külügyminisztérium egyik magas rangú tagja még a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy részükről nincsen gond, és készek az elnöki feleségnek kijáró pompával fogadni Brunit, ha a francia kormány ezt kéri. Több indiai lap azonban megjegyezte: a konzervatív képet őrző indai kormányzat valószínűleg annak örülne a legjobban, ha kiderülne, hogy igazak a pár házasságáról megjelent, de nem megerősített hírek, ezzel levéve egy problémát a vállukról.

Az Asia Times című lap újságírója cikkében felhívta a figyelmet arra, hogy néhány liberálisabb helytől eltekintve az indiaiak nagy többsége meglehetősen konzervatívan viszonyul a házassághoz, és a barátnőjével való kapcsolatát nyíltan vállaló elvált Sarkozy erős ellenérzést válthat ki az országban. A cikkíró emlékezetett annak a házaspárnak az esetére, akiket a rendőrök azért zaklattak és vertek meg a héten, mert ugyanazon a padon ültek egy parkban.

Sarkozy január 24-én érkezik Indiába. A francia elnök a 26-án tartandó Köztársaság Napi ünnepségek díszvendége lesz.

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!