Magyarország

2007.10.06. 16:46

Takács Albert: Arad az erőgyűjtés szimbóluma

<p>"Arad a veszteség és szomorúság és az erőgyűjtés szimbóluma" - mondta Takács Albert, igazságügyi és rendészeti miniszter ünnepi beszédében a Fiumei úti sírkertben szombaton az aradi vértanúk emléknapján.</p>

Sólyom László köztársasági elnök mellett több közjogi méltóság és a parlamneti pártok képviselői koszorút helyeztek el a Batthyány-mauzóleumnál.

Takács Albert hősöknek nevezte az aradi vértanúkat, "akik tanúként más névtelen hősök nevét is továbbéltetik, és akik tanúságot tettek arról, amit szentnek tartottak". Az igazságügyi miniszter szerint a haladás és a reformok mai is aktuális kihívást jelentenek. "Fel kell lépni a társadalmi egyenlőtlenségek ellen, és biztosítani kell a szólásszabadságot is" - mondta.

A tárcavezető szerint október 6-a önvizsgálatra késztet. "A haza örök" - idézte Kossuth Lajost. "Nemcsak aziránt tartozunk kötelességggel, ami van, hanem aziránt is, ami lesz" - fogalmazott.

A koszorúzáson ott volt Sólyom László köztársasági elnök, Bihari Mihály, az alkotmánybíróság elnöke és Lomniczi Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

A kormány nevében Kiss Péter kancelláriaminiszter és Takács Albertigazságügyi és rendészeti miniszter vett részt a koszorúzáson. Ott volt Mandur László, az Országgyűlés alelnöke is.

Valamennyi parlamenti párt és a Magyar Honvédség is képviseltette magát a megemlékezésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!